Eida.cz - Do pohádky za koťátky

Do pohádky za koťátky

19. července 2019, 22:48 Eida

Je léto, musíme okamžitě na výlet. Tak zní plán. Inu, díky touze navštívit zase po dlouhé době nějaké ty divoké animály a inspirováni obdobně divokou Karličkou, vydali jsme se do relativně nedalekých krajů obdivovat nějaká ta koťátka. Tedy alespoň jsme slyšeli, že tam bude spoustu koťátek a dost možná i jiných roztomilých příšerek.

Divocí čumáčci

Cesta do bioparku ve Štítu byla na jednu stranu dost poklidná, na druhou stranu dost napínavá a na třetí stranu dost plná lučního kvítí a jeho vůní a stromů a tak. Když jsme podjeli a pak zas nadjeli D11 a vůkol se zrovna vyrojily chrpy, objevila se tam uprostřed ničeho v cestě mezi vrbami divoká stopka, kterou jsem… projel. No a možná jsme si toho měli načíst víc, než jsme odjeli, protože bychom toho pak věděli asi více a hodně toho by dávalo smysl, nehledě na to, že bychom tu farmu i snáze našli, neboť nikde nejsou pořádně velké cedulky. V první řadě jsme koukali hlavně na program, kde si na nás nachystali malou pumičku, kterou jsme chtěli pumazlit. Byla rozkošná a poučili jsme se o tom, že naši kočičí miláčci mají vílu jazylku a díky tomu dost mňoukají a jsou šťastní. Ponoření se do pohádky za koťátky zahrnovalo některé z následujících úžasných kočiček.

Na tomhle místě je potřeba říct, že celý areál, byť je hodně pěkný, není úplně vhodný pro zrcadlovkové a jiné velkoobjektivové focení kvůli všudypřítomným bezpečnostním mřížím, kvůli kterým to tak trochu vypadá jako v jurském parku, tedy až na absenci zvlášť zabezpečeného výběhu s raptory. Ukázalo se, že někdy v minulosti podle novin nebo televizí několik kočiček uteklo a vydalo se na výpravu do divočiny. Samozřejmě dává smysl mít bezpečnostní bariéry a dostatečně pevné mříže, jelikož tygříci, lvíčci, pumičky a jiné kočičky jsou velice nebezpeční zvířáčci, kteří mohou v nestřežené chvíli pokousat nějaké děti. Jenže určitě by se dalo najít nějaké lepší opatření, aby se zároveň dalo dát na všechny mazlíky pořádně koukat a mazlit.

Co se týče programu, moc mě osobně mrzí, že zrovna nebylo na pořadu dne vyndávání pásovce. Protože oni tam mají pásovce, kteří ale byli po celou dobu ve výběhu želviček stočení ve svých pokéballech a byli kupodivu docela malí, možná menší, než by jeden čekal. Tedy třeba v porovnání s velikostní tygříka nebo pštrosa. Každopádně jsme měli úžasnou možnost zalézt si alespoň do výběhu koziček a oveček a trochu si je poňuňat, i když neměli srst nebo kostru tak hezky hebkou, měkkou a ohebnou jako koťátka.

Samostatnou kapitolu pak kromě opic rozhodně tvořilo ptactvo, které bylo fakt moc pěkné a opeřené, a mohli jsme tedy naplno obdivovat i různé vznešené kury. Včetně jeřábů a ledňáčků. Ti mají mimochodem doma v mrazáku taky svoje hnízdo. No a iguani na svých větvích taky vypadali docela chutně. Výlet rozhodně naplnil některá z animálních očekávání a lze ho jen doporučit v případě potřeby zasycení kočičího pocitu.

Eida
Tento článek přečetlo již 106 čtenářů (0 dnes).

Komentáře

Nový komentář